Kohupostimerkki tulossa syksyllä

  • Kohupostimerkki tulossa syksyllä
  • Kohupostimerkki tulossa syksyllä

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1397270610121?jako=554a56b356cf2e676d2e60e8cc712ff2&ref=fb-share

Suomen Posti aikoo julkaista kuvataiteilijan, sotaveteraanin, homoikonin ja filatelistin Touko Laaksosen muistoksi postimerkin. Siinäpä heti valmis provokaatio, joka on jo aiheuttanut mielipiteiden ryöpyn.
On kauhisteltu, että jääkäriliike ei saanut postimerkkiä, ja ihmetelty, milloin heterot saavat oman alastomuuspostimerkkinsä

Jääkäriliike ja Kuninkaallinen Preussin 27 Jääkäripataljoona sai oman postimerkin vuonna 1968 ja Vapaussodan sotilas vuonna 1957. Päälahtari ja vapaussankari Mannerheim on saanut enemmän postimerkkejä kuin kukaan muu suomalainen koskaan. Myös alastomia ihmisiä on muutamissa postimerkeissä kuvattu. Homoja vai heteroja? Jos homoja on väestöstä 5-10 %, niin on todennäköistä, että merkeissä kuvataan heteroja (pikkupoika jopa kikkeleineen). 

Nyt sitten on homomiesten vuoro, joita väestöstä on ehkä vajaa 5 %. On tosi ovela veto Postilta valita juuri Touko Laaksonen, joka edustaa taiteilijoita, sotaveteraaneja, postimerkkien kerääjiä ja homoja. Siinä jää sanattomaksi. Posti korostaa myös, että erektiota ja siemensyöksyä ei postimerkkeihin kuulemma sentään tule. Vain alastoman miehen takapuolta voi nuolla. Voisiko siteerata Mannerheimia, jolle yhtenä sodan päivänä raportoitiin, että vain 10 miestä oli kaatunut, johon Kustaa tokaisi, "parempi sekin kuin ei yhtään".

Postilla on kyllä joissakin asioissa tiukka linja. Kun tuli mahdolliseksi rahalla saada oma postimerkki, niin Suomalaisuuden Liitto ry tilasi 700 "Pois pakkoruotsi" omamerkkiä, koska tutkimuksen mukaan 72 % suomalaisista halusi pakkoruotsin pois. Posti ilmoitti, että aihe on provokaativinen ja kieltäytyi myymästä. Eräs toinen yhdistys oli juuri saanut "Venäjän häpeä" postimerkin, joka ei kai sitten ollut provokatiivinen. Suomen Posti käyttää merkillistä kielipoliittista valtaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän tästä voi vetää tietyt johtopäätökset?

Minä en kuitenkaan tämänkään asian takia ryhdy putinistiksi enkä suosittele punismia muillekaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pornon piirtäjä sai Suomessa postimerkin. Eli eroottisen taiteen edustaja. Homofobiset seksuaalikonservatismin ja tiukan siveyden vaatijat kihisevät nyt raivosta. Suomi vapautuu pikkuhiljaa seksuaalikielteisyydestä/homofobiasta.

St. Vincent julkaisi jo vuonna 2003 kuuden postimerkin sarjan Playboy-lehden 50-vuotisjuhlan merkiksi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

M.A.>....Suomi vapautuu pikkuhiljaa ....

ooo

Mihin?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Nyt alkaa tuntumaan siltä että suomikin kaipaisi putinia vapauttamaan meidät.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Rasputin kuitenkin oli vapaamielinen mies, ainakin seksin ja viinan suhteen. Kaatoi naisia kuin heinää, vaikka oli naimisissa.

Ei muuten ollut mikään munkki tai pappi, vaan täysi maallikko.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Mitä tässä hälisemään.... antaa niiden painaa merkkejä.... ei osteta niitä. Vaietaan asia hiljaiseksi.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Kovin on sullakin pienet murheet, kun tällaisesta pitää herne nenään vetää. Eikö maailma olisi paljon kauniimpi, jos antaisi itselleen luvan suhtautua siihen avarakatseisemmin.

Varmaan sieltä postin myymälästä löytyy muunlaisiakin merkkejä, ettei vallan tarvitse postin lähettämistä lopettaa.

Tai sitten voi ihan vapaasti muuttaa Venäjälle. Siellä tuskin homomerkkejä posteissa kaupitellaan!

Mikko Saarinen

Avarakatseisemmin? Tarkoitat varmaan avarapeppuisemmin.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Itsekukin mieltymystensä mukaan :)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5

Minähän vaan ehdottelen jättämään ko postimerkkien takapuolet suunnittelijoiden ja luvanantajien nuoltaviksi.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ei se miun kommentti sulle Jorma ollutkaan vaan blogisti Talalle itselleen....

Heikki Tala Vastaus kommenttiin #13

Minkähänlaisen johtopäätöksen vedit tuosta avauksestani? ;-) Pidätkö minua homofoobikkona vai homoneutraalina vaiko peräti homomyönteisenä? Olisi mielenkiintoista kuulla.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #14

Nyt pistitkin pahan. Ei ollut oikein "kuvaan sopiva" kirjoitus. Pikkusieluisuus voisi kuvata eniten kirjoitustasi, noista homoasemoinneista en loppujen lopuksi osaa sanoa mitään.

Heikki Tala Vastaus kommenttiin #17

Sinullako on minusta jokin "sopiva kuva"? Kovin ylimalkaiselta kuulostaa tuo arviointisi "pikkusieluisuudesta". Osaisitko hieman asiallisemmin avata? ;-)

Homoasemoinneistani et siis osaa sanoa mitään ja kuitenkin se on plokini aihe.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #19

Jokainen vähänkin aktiivisempi kirjoittaja luo itselleen oman sädekehänsä. Samalla tavalla jokainen lukija luo oman käsityksensä - joskus arvio osuu oikeaan ja joskus taas ei.

Taitoluistelukisoissa eri tuomarit arvottivat saman kilpailijan luistelutaidot hyvinkin erilaisiksi. Mielipiteitä kaikki tyynni ihan kuten blogiarvostelukin!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #13

#13

ahaa... no ei mitään. Tässä järjestelmässä on puute kun ei tule näkyviin se että mihin kommenttiin milloinkin vastataan. Jotkut huolehtivat siitä itse, toiset eivät.
Hyvää jatkoa!

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Mitäs tuosta, pääsee nyt nuolemaan niiden takapuolta

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Onhan niitä merkkejä ollut - muun muassa Matti Nykäsestä

Heikki Tala

Aikoinaan postin periaate oli, että elävistä henkilöistä ei julkaista postimerkkejä. Joku urheilija taisi sen tabun rikkoa. Nyt posti on avaamassa aivan uuden ulottuvuuden eli ottaa kantaa ihmisen sukupuoliseen suuntautumiseen. Siinä riittääkin ulottuvuuksia, sillä ihmisen seksuaalisuus on tavattoman monimuotoista. Jopa sukupuolen määritteleminen on joissakin tapauksissa mahdotonta.

Kyllä minun albumiini mahtuu tuo tuleva homopostimerkkikin, vaikka omalle tuhkaluukulleni en hevin päästä samaa sukupuolta olevia nuohoamaan. Eturauhassyöpään menehtynyt lähisukulainen ei sallinut lääkärin edes tunnustella rauhasta peräsuolen kautta.

Rintamalla vuosikausia olleiden sotilaiden homoerotiikka on toistaiseksi ollut tiukasti vaiettu asia. Tulevan postimerkin esimerkkihenkilö siitä kyllä jätti kirjallisia merkintöjä. Kovassa tarpeessa rako kuin rako kelpaa; lammas, lehmä, pimpero, pumpattava barbara, fröken höger - mikä ettei myös peräsuoli.

Kyllä riittää Suomen postille postimerkin aiheita tälläkin saralla.

Toimituksen poiminnat