Martti Ahtisaari tekee Suomea tunnetuksi kolmella kielellä

  • Mara
    Mara
  • Atleetti ja kotletti ruotsalaisen näkemyksen mukaan
    Atleetti ja kotletti ruotsalaisen näkemyksen mukaan
  • Ruotsalaista rotuoppia
    Ruotsalaista rotuoppia

Suomeksi:

Kirjan ruotsalainen toimittaja Karin Arvidsson johdattelee aiheeseen: "Miksi Helsingissä ei voi perjantaiyön nakkikioskijonossa puhua ruotsia saamatta turpaansa vaikka ruotsi on virallinen kieli Suomessa?"

Nobel-palkittu kansainvälinen riidanhaastaja Martti Ahtisaari Pohjoismaiden neuvoston ja Pohjoismaiden ministerineuvoston kirjassa "Onko Pohjolalla kieli SOLMUSSA? Kuningatar, ministeri ja muut vaikuttajat puhuvat pohjoismaisesta kieliyhteisöstä" :

- Ei meillä ole tällä hetkellä vakavia kielikiistoja. Perussuomalaisten pakkoruotsikritiikki ei ole hänen mielestään tuottanut tulosta. Hän näkee puolueen lähinnä “keski-ikäisen miehen kapinana”, eräänlaisena syr jäytyneiden keski-ikäisten miesten kerhona, jonka jäsenet ovat jääneet osaavien naisten jalkoihin.
 

***

På svenska:

Den svenska författaren av boken Karin Johanssons inledning: " Varför kan man inte prata svenska i korvkön en fredagsnatt i Helsingfors utan att få på käften, trots att svenskan är ett officiellt språk i Finland?"

Den Nobel-pris belönade internationella grälmakaren Martti Ahtisaari i boken " Talar Norden med KLUVEN tunga? Drottningen, ministern och alla vi andra om den nordiska språkgemenskapen" av det Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet:

– Det finns inga allvarliga språkstrider i dag. Sannfinländarnas kritik av ”tvångssvenskan” har inte varit framgångsrik, menar han. Han ser snarare partiet som en samling marginaliserade medelålders män som blivit förbisprungna av duktiga kvinnor, en ”medelåldersmännens revolt”.

***

In English:

The Swedish author of the book Karin Johansson's introduction: "Why is it impossible to talk Swedish while queuing for a hamburger on a Friday night in Helsinki without getting into a fight, despite Swedish being an official language in Finland?"

The winner of Nobel price and an international quarrelsome Martti Ahtisaari in the book of the Nordic Council and the Nordic Council of Ministers "Does the Nordic Region Speak with a FORKED Tongue? The Queen of Denmark, the Government Minister and others give their views on the Nordic language community":
- There are no serious language wars today. The Finns Party criticism of compulsory Swedish has not been successful,” he says. He sees the party as a group of marginalised middle-aged men who have been surpassed by skilled women, and is therefore a ‘middle-aged men’s revolt’.

***

Saa sanattomaks mielen ja silmään kyyneleen. Että Suomen tasavallan entinen presidentti tekee tällaista!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ahtisaari arvioi sekä perussuomalaisten kannatuksen, että syrjäytyneiden, keski-ikäisten miesten määrän vähän yläkanttiin, jos hän tietää heitä olevan 74% väestöstä.
Tietysti melkein kuka tahansa voi arvioida melkein mitä tahansa, jos riittävästi maksetaan.

Veijo Ylä-notko

Mahtaako Lasse Lehtinen itse katua tuota presidentintekoa.
Noh, pojasta polvi parane :):):):):)

Cenita Sajaniemi

Heikki Tala.

Tällaista lukiessaan tulee ajatelleeksi, että olisihan se mukavaa, jos ruotsinkielisillä olisi ruokaa kodeissaan, niin heidän ei tarvitsisi mennä öiseen aikaan nakkikioskeille rähjäämään.

Ali ja Husu kertoivat radio-ohjelmassaan, että ovat havainneet "muunmaalaisten" huutavat pilkkahuutoja ns. mamuille, mutta "keskustelu" käydään kuitenkin suomeksi.

Kysymys kuuluu; ovatko kaikki suomea ymmärtävät/puhuvat surujen vihollisia, kuten Ahtisaari antaa ymmärtää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Presidentti Ahtisaaren ruotsiksi sepittämä valheellinen esimerkki suomalaisesta arjesta kertoo omalla karulla kielellään, miten tämä yläluokkaistunut Nobel-voittaja, entinen kansakoulunopettaja, on vieraantunut Suomen kansasta.

Reijo Tossavainen

Ahtisaaren arvostus tippui nyt omalta osaltani nollaan, jopa Halosta alemmaksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, jos arvoasteikolla presidentti Ahtisaari on nolla, niin minkä numeron kansanedustaja Reijo Tossavainen ( ps.) suvaitsee antaa presidentti Haloselle ?

Heikki Tala

Kirjan on koonnut ruotsalainen Karin Johansson ja hän on haastatellut mm. Martti Ahtisaarta. Millä kielellä, sitä en tiedä. Haastattelun perusteella Pohjoismaiden neuvosto ja ministerineuvosto ovat työstäneet kirjan kolmella kielellä. Neuvostojohtaja on suomenruotsalainen Jan-Erik Enestam, joka lienee saanut turpiinsa nakkikioskilla tai toistaa suomenruotsalaisten ilmeisesti yleistä kokemusta öisillä snägäreillä.

Mara puhuu omiaan ja myös valehtelee kirkkain silmin ja on siinä mielessä tyypillinen pakkoruotsittaja. Hän ei epäröi yleistää ja mollata rehellisiä Suomen kansalaisia, ja siinä hän noudattaa suomenruotsalaista käyttäytymismallia.

Kaikki tiedämme, että suomen kielellä ei ole sijaa Pohjoismaiden neuvostossa, eivätkä muut Pohjoismaat rohkaise kansalaisiaan tutustumaan suomen kieleen. Meillä sen sijaan on inhottu ja vihattu pakkoruotsi alakoulusta yliopistoon.

Mara lataa samaisessa opuksessa näin: "En halua edes keskustella siitä! En ole eläessäni kuullut kenenkään vaativan, että perustuslakia pitäisi muuttaa - en edes perussuomalaisten." Jep, kirja on julkaistu 2012 ja jo 10.10.2009 lehdissä oli uutinen, jossa Perussuomalaiset Nuoret ry vaati Suomeen virallista yksikielisyyttä. Jos Ahtisaari olisi lukenut vaikka HBL:ia, niin olisi varmaan huomannut kissankokoisin kirjaimin tehdyn uutisen asiasta. ;-)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Enpä suurta painoarvoa antaisi persunuorten 2009 esittämälle vaatimukselle perustuslain muuttamiseksi Suomen yksikieliseksi maaksi.

Heikki Tala

Kumman terhakkaasti HBL ja muu suomenruotsalainen media asiaan otti kantaa. Mutta ehkä Mara ei lue ruotsinkielisiä lehtiä?
Rkp antoi aika paljon painoarvoa PerusS Nuorten julkilausumalle. Ja myös niiden suomalaisten määrä ja osuus on huikeasti kasvanut, jotka ovat valmiit pohjoismaiseen yhden virallisen kielen malliin (Ruotsissa ruotsi, Tanskassa tanska, Norjassa norja, Islannissa islanti - ja pian myös Suomessa suomi).

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mara on onneksi jo siinä vaiheessa politiikan elinkaarta, että voi jo suoraan sanoa paskaa paskaksi. Rasistit on paskaa porukkaa.

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Hyvin valitettavaa,että tuollainen törkimys on voinut edustaa suomea ja jatkaa sikailua edelleen!

Cenita Sajaniemi

"syrjäytyneiden keski-ikäisten miesten kerhona"
Heh-heh. Pakkohan tuota on vielä maistella.

Ahtisaari ei kuitenkaan kansakoulunopettajana epäile, että "pesupoikamiehet" olisivat lukutaidottomia. Kuitenkin Ahtisaari kuuluu niihin Suomen veronmaksajia halveksivaan luokkaan, joka mielellään tuottaa juuri niitä lukutaidottomia maalaisia Suomen pääkaupunkiin asuttamaan.

Juu, lisää vaan näitä aasinajajia tänne Suomeen. Kouluttamaton suomalainen työläinen, tai sellainen, joka ei "jostakin syystä" ole saanut päästötodistusta, maksaa mielellään veroissaan tulijoiden koulutuksen.

Ahtisaari on tehnyt monta mahalaskua, mutta saipa Nobelin. Loppuelämänsä saakin nuolla hurrien saappaita.

Toimituksen poiminnat