Suomalaiset elintasosurffareina maailmalla

  • Frans Tuomi - kahden maan kansalainen
    Frans Tuomi - kahden maan kansalainen
  • Retziuksen kallonmittausmatka Suomeen
    Retziuksen kallonmittausmatka Suomeen
  • Upsalan rotuhygienian laitoksen vertailevaa tutkimusta
    Upsalan rotuhygienian laitoksen vertailevaa tutkimusta

SUOMALAISET MAAHANMUUTTAJAT SOSIAALITURVAN PERÄSSÄ

Meitä on jatkuvasti muistutettu, että suomalaisetkin ovat lähteneet paremman elämän perään muihin maihin. Pitää paikkansa. On lähdetty Ruotsiin, Amerikkaan, Australiaan ja ties minne.

Makaamaan maahantulokeskuksiinko? Vielä mitä! Volvon ja Scanian tehtaille, Göteborgin ja Mölndalin kutomoihin, viljelemään Etelä-Amerikkaan. Miehet töihin ja kielitaidottomat vaimot jäivät kotiin hoitamaan perhettä. Ei puhettakaan, että paikalliset olisivat ottaneet keskuuteensa alempaa rotua olevia suomalaisia (näinhän ruotsalaiset tiedemiehet olivat jo vuosikymmeniä aiemmin tieteellisesti osoittaneet mittailemalla kalloja).

Toki ruotsalaiset halusivat viime sotien aikana suomalaisia lapsia täyttämään oman väestönlisääntymisen hiipumista. Toki ottivat lappilaisia evakkoja hetkeksi pakoon Lapin sotaa saksalaisia vastaan. Saivathan ruotsalaiset miessotilaat olla mukana pakottamassa suomalaiset naiset, lapset ja vanhukset ilkosilleen, jolloin saattoivat tutkia lähisetäisyydeltä mongoleja.

Amerikassa suomalaiset menivät raskaimpiin ja vaarallisimpiin töihin kaivoksiin. Suomalaiset myös aloittivat USA:ssa ammattiyhdistysliikkeen kapitalistien sikamaisimpia ketkuja vastaan ja saivat kommunistin maineen.Mutta siitä se lähti.

Jonkinlainen suhteellisuudentaju olisi hyvä säilyttää nyt, kun "käden läpi ammutut irakilaiset" eivät haluakaan mamuvihamieliseen Suomeen" (kts. MTV3 nettisivut).

PS. Vaarini lepää Porth Arthurin hautausmalla, mutta on saanut nimensä myös mummun hautakiveen Kiikassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Suomalaisilla ja intiaaneilla oli sama luonnonsykliin perustuva ajanlasku.

Kun ruotsalaiset jäivät 1638 Amerikassa linnoituksen turviin, painuivat suomalaiset erämaahan.

Intiaanit antoivat suomalaille tunnustuksen, että he hoitivat vain omat asiansa ja auttoivat tarvittaessa. He kutsuivat suomalaisia sanalla:" ihmiset, jotka elävät samoin kuin me."

Suomalaisiin ja intiaaneihin suhtauduttiin 1900-luvun alussa Amerikassa täysin rasistisesti.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Heh. Tuskinpa moni yläluokan ruotsalaisnainen menee nykyäänkään naimisiin värillisen maahanmuuttajan kanssa saati sitten suomalaisen tollukan.

Heikki Tala

Uutistoimisto AFP:n Torniossa haastattelemien turvapaikanhakijoiden mukaan Suomi on huono maa.

"Voit kertoa maailmalle, että vihaan Suomea. Täällä on liian kylmä, täällä ei ole teetä, ei ravintoloita, ei baareja, ja kaduilla on autiota autoja lukuun ottamatta", kommentoi 22-vuotias Muhammed AFP:lle.

Tornion järjestelykeskukseen saapuu bussilasteittain turvapaikanhakijoita päivittäin. Kuva torstailta. Tornion järjestelykeskukseen saapuu bussilasteittain turvapaikanhakijoita päivittäin. Muhammed oli tullut Suomeen Haaparannan kautta ja matkustanut sen jälkeen Helsinkiin. Nyt Muhammed oli Torniossa takaisin matkalla Ruotsiin.

Myös Tornion bussiasemalla olleet irakilaiset turvapaikanhakijat jakoivat uutistoimiston mukaan Muhammedin näkemyksen. "Suomi on syvältä", miehet kertoivat.

*** Mikäpä minä olisin väittämään vastaan - noinhan asia oikeasti on. Tämä on kylmä ja tylsä maa.

Toimituksen poiminnat