Kaikki blogit puheenaiheesta Ravitsemus

Harhainen ravitsemustiede

Uusinpien tutkimusten valossa näyttää vahvasti siltä että ravitsemustieteemme on korruption ja sen seurauksena valikoivan tutkimuksen ja tutkimustulosten vääristelyn mädättämää. Suorastaan kansantuhon on aiheuttanut THL, Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos, joka säätelee koulujen ja sairaaloiden ruokasisältöjä sekä vaikuttaa ratkaisevasti jo terveytensä ainakin osittain menettäneiden kansalaisten asialla olevien liittojen ravintosuosituksiin, esim. Diabetesliitto, ja Sydänliitto. Kansalaistuhoon osallistuvat myös Valvira ja Evira, jotka ovat nuukahtaneet valta-uskomusten harha-uneen.

Ikääntyneiden kotihoitoaterioista

Viimeisin kohuotsikko ikääntyneiden palveluista koski Helsingin kotihoidon ateriapalveluja. Artikkelissa paheksuttiin sitä, ettei lounasaterian kokonaisuuteen enää jatkossa sisälly leipää, levitettä ja maitoa. Ilman taustatietoa kotihoidon palveluista oli repäisty otsikko "vanhuksilta viedään leipäkin suusta".

D-vitamiinisuositukset pyrkivät virallisesti sairastuttamaan

"Esitämme, että D-vitamiinin saantisuositukset asetetaan niin mataliksi, että puolet väestöstä kärsii puutosoireista."

Se oli vapaa käännös  pohjoismaisista ravitsemussuosituksista.

Palomiesten ravitsemukseen pitää kiinnittää erityistä huomiota

(Mielipidekirjoitukseni Länsiväylässä 2.4.)

Länsiväylässä 26.3. käsiteltiin palomiesten ammattikunnon ylläpitämistä säännöllisellä liikunnalla. Ammattikunnon ylläpitämisen tärkeys on palolaitoksilla ymmärretty ja siitä huolehditaan. Artikkeliin haastateltu palomies nostaa kuitenkin esiin toisen tärkeän ja vähemmälle huomiolle jääneen asian: palomiesten ravintotietouden.

SUU MAKEAKSI, SILMÄ KIRKKAAKSI, VATSA KURALLE?

Maailman terveysjärjestö WHO haluaa sokerin kulutuksen puoleen nykyisestä! Tervetuloa vain yrittämään. Täytyy kai selittää, minä kun meinaan olen ennen ollut. Olin näet Lääkintöhallituksessa lähes 40 vuotta sitten aktiivisesti työskentelemässä sokerin kulutuksen hillitsemiseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä