Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolivähemmistöt

Tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja kommentoi tapaus Ebelingiä

Kristillisdemokraattien Helsingin kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Mika Ebeling synnytti kohun ala-arvoisilla sukupuolivähemmistöjä koskevilla kommenteillaan Helsingin kaupunginvaltuustossa helmikuun loppupuolella.

Sivistysvaliokunnan lausunto nostaa esiin sukupuolivähemmistöjen oikeudet

Sivistysvaliokunta on eilen antanut lausuntonsa tasa-arvovaltuutetun kertomukseen eduskunnalle 2018. Tasa-arvovaltuutetun kertomus on ensimmäinen laatuaan ja se nostaa esiin monia tasa-arvovaltuutetun tehtäväkenttään kuuluvien osa-alueiden ongelmakohtia muun muassa työelämässä ja koulumaailmassa.

Tapaus A:sta kansankiihotukseen sukupuolivähemmistöjä vastaan

Oikeistoradikaalin poliittisen ja ideologisen rintaman kansankiihotuskampanjaa leimaa voimakas tarve hyökätä erityisesti sukupuolivähemmistöjä vastaan. Käsitteillä kikkailu, väheksyminen, olemassaolon kieltäminen, vihaa herättävien mielleyhtymien luominen ja lukuisat muut keinot ovat käytössä. Jopa ”porttikieltoa” ehdotetaan kouluihin ja kuntiin sen kertomiselle, että elävässä elämässä keskuudessamme on sukupuolivähemmistöön kuuluvia ihmisiä, kuten muunsukupuolisia.

Oriveden seitsemän valtuutetun hyökkäys tasa-arvolakia vastaan syytä tutkia

Seitsemän Oriveden kaupunginvaltuutettua on jättänyt valtuustoaloitteen, missä vaaditaan kaupunkia tekemään linjaus, että sukupuolia on kaksi. Aloitetta ovat kommentoineet useat tahot, kuten Oriveden kaupunki, Pirkanmaan Seta ja Opetushallitus. Aloite koskee erityisesti varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen sukupuolisensitiivistä/-tietoista ja sukupuolen moninaisuuden tunnustavaa lähestymistapaa, minkä aloitteen tekijät haluavat kieltää.

Asiasta uutisoi tänään Yle.

Vuoro tukea sukupuolivähemmistöjä – Räikeille ihmisoikeusloukkauksille loppu!

Samaa sukupuolta olevien parien avioliitot mahdollistanut tasa-arvoinen avioliittolaki oli merkittävä askel kohti parempaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksien kannalta. Myös 1.4.2019 voimaanastuva äitiyslaki on turvaamassa naispareille syntyvien lasten oikeuden molempiin tosiasiallisiin vanhempiinsa. Tätä kaikkea ei olisi ilman vuosikymmenien määrätietoista taistelua, missä kaiken aikaa tukena on ollut sateenkaaren alle mahtuva joukko yhtenä rintamana, unohtamatta niitä lukuisia suomalaisia, joiden mielestä ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Cis-sukupuolisten politiikka

”Haluaisin äänestää jotain hyvännäköistä naisehdokasta.”

”Tuota… katotaas tota pöytää, että oisko siinä ketään hyvältä vaikuttavaa.”

”Ei mutta mikäs sun numero on?”

”286.”

”Voisin äänestää sua!”

”Meillä ois muitakin hyviä nuoria ehdokkaita...”

”Ei, ei, kyllä mä sua äänestän. Ei miehistä kuitenkaan naisia saa. Kerrotko numeros vielä uudelleen?”

*

Mitä Soini opettaa

       Soinin uusi aluevaltaus mielipidevaikuttajana vie hänen johtamaansa puoluetta merkillisille poluille. 

Aikaisemmin Soinin puheet ns sutkautuksineen ovat näennäisesti olleet ns kansan suulla puhumista koska käyttämänsä sanonnat ovat olleet joko aidosti kansanomaisia tai näennäisesti kansanomaisia tai kuten perseenmyyntivertaus, groteskisti kansanomaisia. Näin hän on saanut kuulijakunnan joka odotaa uutta viihdyttävää tai oivaltavaa sutkautusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä